LiFe WitHouT WatEr
Last Thursday if I was not mistaken..
Hostels start x de air..
seksa giler..AGONIZING!!
sian orang2 yang duduk kat tmpt x de air..mesti lagi susah hidup diorang..
ni baru sikit je ni..
Ujian ALLAH..
memalam tu kitaorg gi angkut air kat wing A sbb kat situ je ade air..
Esok pagi tu nasib baik ade air..sempat la mandi..tapi toilet plak x de air..
Susah r..
2 orang roommate balik..best r diorang..
tinggal2 aku ngan sorang lagi je kat dlm bilik tu..
Malam tu kitaorg gi library..
memandangkan ketiadaan air di Hostel..
aku decide nak Solat kat situ je..
Alhamdulillah..setel la solat aku haritu..
MAlam tu hujan...sume orang gi letak baldi kat bawah..
mmg nmpk pathetic giler r..
tapi aku pun wat gak..
HAha..nak survive kan..
Hari Sabtu plak..aku ngan roommate aku lagi sorang tu gi la mandi..
nak tau mandi kat ne?
KAt toilet Cafe..nasib baik tmpt tu x jadi tumpuan sangat..
ape jadi kat air yang aku tadah tu?
Ciput giler..org lain punye pun same..
Huhu...
mase lunch..roommate aku bagitau dh ade air..
tapi bile aku balik je..air dah tinggal sikit..
nak basuh baju pun x sempat..
kitaorang gi la kat wing A..nk basuh pakai washing machine kat situ..
nak basuh pakai mechine pun seksa..
kitaorg kena angkut air masuk kat dalam mechine tu baru dia gerak..
dah r nak bagi penuh tu lame dan menggunakan air yang banyak..
kena wat 2 round plak tu..
sekali mase nak wash..lagi satu mase nak spin..
adoi...penat ooo..
petang tu aku tido..
pastu..aku bangun2 air dah ade balik...
Alhamdulillah..sampai hari ni..(AHAd) still ade..hehe..


as an addition..aku nk kongsi message aku ngan mak aku..

MAMA: Along, dah ade air blom?

AKU : Dh. tp toilet je x de. Bju dh bsh dh. Pki mechine. Hehe. Mls r nk bsh pki tgn.

MAMA: Botol mineral tu jgn buang, isi air letak tepi katil, x dak air leh gak wat basuh *******
(air kecil..saje cencored kan haha)

AKU : Haha..dh buat dh. Ade 3 btl besar kat tepi ni..adoi..

MAMA: Ha tau x pa, kat situ ada ayaq tapi tempat hang tu tinggi tekanan rendah, mandi jgn x
mandi, kami mkn lempeng kelaa ni, mkn jgn x mkn tau
.

AKU : Ish. bkn nk bg sikit. Dh mndi dh. Mkn pun dh...

MAMA: Ok dok baik2, bye.

hmm..tu je la setakat ni..malas nk post BI..take time nk pikir..
Labels: 1 pendapat | edit post
sejujurnya... 
  • About Me

    My photo
    I'm a student from Padjadjaran University, Indonesia. Interested in art, j-pop/j-rock, cooking~~ and of course, EAT :D. I'm a future Doctor, InsyaAllah.. Amiiiin...

    Feel Free 2 Add :)

    your Curiosity

    I'm a YUI Lover

    Health Tip of The Day

    next please