Housemates' Day Out~
Salam...
Ha..harini, bz sangat!!~
daripada pagi ada aktiviti

So, pagi tadi, pukul 9, ada Pengajian umum untuk kokurikulum
oleh Dr. Mohd Arif Ismail
Belajar pasal soft skills yang terdiri daripada

1. Sikap
2. Kebolehan mengawal diri
3. Memotivasikan diri
4. Berfikir secara kritis dan kreatif
5. Berinteraksi dengan orang lain
6. Bekerja sebagai satu pasukan

macam2 lagi sebnarnya..malas nak taip..

Pastu, tibalah masa yang dinanti-nantikan~
Hangout with Housemates~
Bertolak ke Bandung dalam pukul 1:30 p.m
Lokasi pertama kitorang ialah Pasar Baru~

Kat cni sekejap je...beli kerepek-kerepek..pastu balik
memang borong abes la kerepek kat sini

*kerepeks and Kuihs.. lol~

Lokasi kedua, Bandung Electronic Centre (BEC)
tapi aku x ikut..Munee, Fiza n k.Fatin je p..
k.Fatin beli printer

Yang lain p Bandung Indah Plaza (BIP)
k.Izza ngan As p reserve tempat kat Rice Bowl untuk berbuka nanti
Aku, Bea n Alyaa excited tengok haiwan-haiwan comel di luar BIP
comel sangat~
Jinak plak tu~

*haiwan comel~

Ha..pastu berbuka
memang meriah sangat lauk
Alhamdulillah kenyang..

*makanan best~

Pastu..ktorang jalan2 jap kt BIP..
Bea, As ngan Munee beli kasut
Aku x beli apa-apa pun..jalan je..

Destinasi seterusnya, Paris Van Java a.k.a PVJ
Sebenarnya ktorang hampir nak terbalik ke Jatinangor..
Pakcik tu ingat ktorang nak terus balip lepas p BIP tu
Nasib baik k.Izza perasan
Ktorang pun patah balik p PVJ
memang nangis la kalo x pergi

Sampai-sampai je ktorang menuju ke Jonas~
Tangkap gambar kat situ untuk letak kat rumah nanti
Sweet sangat ktorang amek gambar sesame
tapi gambar tu lame lagi baru siap

lepas tu...ktorang p iceskating~
masa tu lagi 1 jam nak tutup
tapi x kisah, ktorang masuk jugak
Tu la 1st time main iceskating
best sangat~
tp bnyk kali gak jatuh..
nasib baik x ramai orang masa tu
ade la beberapa orang pekerja dia
ice pun nak cair dah
hehe...tp sebab kempunan sgt x peduli itu semua
ktorg main sampai tempat tu tutup :D


*otw p iceskating n card nak masuk iceskating :D

*best2 :D


*nak kuar dah time ni :(

Lepas penat main, p lepak jap kat Pancake Parlour
Aku x order pape sbb x larat nak makan
aku ni mabuk ais
So pas main iceskating cam pening2 cket
ada ke orang mabuk ais?
x tau la.huhu

*Pancake Parlour~
*masing2 dah kenyang...

pastu balik umah......penat..solat isyak+tarawikh
tdo....
esoknya kelas koko lagi....
huhu...tu la dia
cam bese, Bea n As pun tulis gak..


p/s: mama...sorry balik lmbat.. :(


Labels: 0 pendapat | edit post
sejujurnya... 
Esok Jumaat, Lusa Sabtu, Minggu Depan Balik~
Salam semua~
Korang pernah x didiagnose dengan satu penyakit ni..
penyakit ni x kan dapat kalau korang kat rumah
nama penyakit ni sakit rumah a.k.a
HOMESICK

Honestly, aku x pernah homesick sebelum ni
(rasanya la)
Time cuti haritu, kawan2 balik rumah, x teringin pun nak balik
masa kat asrama masa sekolah menengah x rasa homesick sebab rumah ngan asrama 15 minit je naik kereta
So parents selalu datang
Masa kat matrik, orang semua balik umah time cuti,
aku duduk kat bilik ngan kawan (dia x balik sebab rumah dia kat kelantan)
aku kat Shah Alam je..matrik kat Melaka..dekat je..
tu pun x balik..masa cuti panjang je aku balik

So sekarang kat Indonesia pun sama
Sampaila sekarang, baru aku rasa nak balik sangat2~~
Dah x boleh fikir dah apa-apa kat sini
Fikiran dah sampai Malaysia dah
Jasad je kt sini..
(hiperbola)

Mama......nak balik........
cepatla datang 4 September...
T__T

Itu saja, luahan perasaan a.k.a curhat (curahan hati)

p/s: pathophysio x siap lagi...case review...malas...
pasni ada kelas pulak...~__~'
Labels: 0 pendapat | edit post
sejujurnya... 
Ramadhan Kali ini :D

Salam..
ha...dah sebulan x update
lame x???
bz sangat kebelakangan ni..(malas sbnrnye.. ~_~')

So..camne puase?
ok?
ad ponteng2 x?
x de??
bagus..keep it up
hehe...

So, sebenarnya nak cerita pasal juadah berbuka yang setakat ni x pernah x best
hahaha..
beberape hari yang lepas, ktorang berbuka nasi lemak!!
oh...rindu Malaysia~
siap ada apple pie homemade oleh k.izza
sedap~


*nasi lemak n apple pie bersama tembikai n cocktail

pastu..keesokan harinya
masakan Italy
Spaghetti oleh As
n Pizza yg dibelanje oleh Munee~
ad lasagna ngan garlic bread lagi...
morih pulak roti jala oleh penghuni Diamond


*pizza, spaghetti, lasagna n garlic bread~

ha...semalam..turn aku dan Bea masak
dan hasilnya...ayam paprik n sayur goreng!!
haha....1st time aku wat ayam paprik n alhamdulillah memang rasa paprik
hihi...gembira
Munee wat karipap jugak
aku pun tolong...memula aku kelim buruk sangat..tp yg terakhir..bolehla dibanggakan
hehehe..tq Bea sensei~

*ayam paprik n sayur goreng bersama karipap~


*meet karipap's family~

selain tu...ada surprise oleh kak izza ngan kak fatin
CUPCAKES!!!
comel sgt...terharu sangat
TQ~!!


*Kawaii cupcakes~!! sayang nk makan...

ha...petang ni insyaAllah Fiza wat Mee Bandung
ngan sirap bandung :D
*tema harini bandung*
x sabar..

ha...berbuka, berbuka jugak...
tp berpada-pada..jangan sampai membazir..

"sesungguhnya orang yang membazir itu saudara syaitan dan syaitan amat ingkar kepada tuhannya" (al-Israa':27)

ok..rasanya tu je...semoga Ramadhan kali ini membuatkan kita lebih bertakwa kepada Allah
semoga puasa yang kita lakukan ini tidak sia-sia di sisi Allah..
Amin...

"Wahai orang-orang yang beriman, diwajibkan ke atas kamu berpuasa sebagaimana diwajibkan ke atas orang sebelum kamu, agar kamu bertakwa" (al-Baqarah:183)

Ramadhan Kareem~

p/s: balik umah ni bolehla masak~ :D
gambar aku main curi je..hehe..
Bea n As pun ada tulis gak..bacala~
Labels: 2 pendapat | edit post
sejujurnya... 
  • About Me

    My photo
    I'm a student from Padjadjaran University, Indonesia. Interested in art, j-pop/j-rock, cooking~~ and of course, EAT :D. I'm a future Doctor, InsyaAllah.. Amiiiin...

    Feel Free 2 Add :)

    your Curiosity

    I'm a YUI Lover

    Health Tip of The Day

    next please