PANG AND ARAN
Salam semua~~!!
ok...sebenarnya nk update blog ni dengan menceritakan pengalaman ak p trip haritu
tripnya ialah ke Pangandaran kat Jawa Barat, Indonesia
hmmm...boleh tahan la jugak
kami 5 orang p 3 hari 2 malam 30/4-2/5

ok...apa je yg ktorg wat??
so, pas ktorg smpi cam da ptg jugak la...
1st benda yg ktorg wat, main Banana Boat kat pantai Timur
1st time main, bole thn jgk la..pastu kne tinggal kt tgh2 laut...
aku ni dah la x reti berenang...haha

*nk main banana boat~ ignore the colourful trousers

pastu ktorang mandi kt pantai barat....
pastu p naik basikal yg leh naik 2 org tu...hehe

ok...malam tu, aktiviti ktorg mestilah makan~~!!!
seafood...adala beberapa jenis..
sembang2, main2
harga seafood tu leh thn gak la...
ak tambah nasi 3 kali....lapa sgt......haha
pastu balik tu tdo~~~

*makan makan makan~
*ibnu (tourguide) and pak antor (driver) diorang ni ramah :)

next day, ktorg igt nak tengok sunrise
tapi disebabkan malam tu hujan, matahari x kuar...cuaca mendung
so ktorg naik basikat jalan2 
pastu berhenti tengok nelayan menuai hasil tangkapan 
susah tau jadi nelayan...jadi hargailah ikan2 yang anda makan ye..
pastu sarapan...

*naik basikal 3 org :D

*nk tgk sunrise tp x nmpk.. :((
*susah tau tangkap ikan

then, ktorang p snorkeling...1st time gak, 
naik bot p pantai Pasir Putih...
hmm....ada la batu karang kat ctu :D
ada monyet gak kt situ...jinak2 la jugak, x makan org pon :P
time snorkeling tu ak dapat allergic plak
x tau la ngan apa..
selama ni aku mandi laut ke, mkn seafood ke x de la pulak sampai allergic
maybe dia baru ter'sensitized'
sep baik fiza bawak antihistamine...tp ngntuk la mkn ubat tu
hmm....tgkla nanti bila2 ak jumpa doktor..
x pon da jadi doktor nnt ak rawatla sendiri :P


ok....pastu ktorg makan tengah hari.....
next destination, ktorg p Green Canyon...
jauh gak la daripada pantai tu
tp ktorg p dia jadi brown canyon sbb mlm sebelumnya tu hujan...haha
besela air sungai pas hujan, jadi keruh pastu deras sangat..
x dapat la ktorang nak mandi manda kat situ

*deras sangat air dia
*lawa kan
*kalo x hujan camni la

sebelum beredar dari situ, sempat lagi beli durian...
huhu...kempunan lama sangat x jamah durian...
kat cni durian mahal.....huhu..beli la dalam 3 biji..
pastu bertolak ke batu Hiu..
kt sini. ktorang tgk ombak...mmg cantik la tempat tu
makan durian skali kat situ..haha..nikmat sgt >__<
time on the way balik tu tour guide cter macam2
sebenarnya tempat tu antara tempat yang kena tsunami..
aku terlupa plak nak google sebelum p situ
tp Alhamdulillah, time ktorg p tu x de pape berlaku
sayu jugak la lalu kubur mangsa tsunami
kami hanya mampu menyedekahkan al-fatihah

*kt Batu Hiu :D
*pemandangan indah dengan bunyi ombak :P
*makan durian :D 3 biji je.... :((

pastu balik...
malam tu, makan lagi~~!!
tour guide ktorg masak nasi liwet ngan watkan BBQ
pergh...nasi dia....mmg best la..
tadi ak p mkn nasi liwet gak kat kedai makan..tp x sesedap yg dia wat..
makan ngan seafood n sambal kicap.... (ok, dah terliur :P)
pastu malam tu ktorang kuar mkn jagung bakar....hihi...sedap
*gmbr ni amek kt google...lebih kurang la ni :D sedap!!
*nampak je camni...tapi sedap~~

k...keesokan harinya, iaitu hari ke-3 ktorg bgn pun x dpt tgk sunrise sbb mendung jugak....
huhuhu...x pe la....x de rezeki kami time tu
hmm....pastu ktorang jalan2 p cari souvenior jek....ad la beberapa benda yg aku beli
hehe...rahsia :P
pastu, ktorg pun pulang ke jatinangor............
*sebelum pulang, sempat lg beli aiskrim durian :D

k, tu je...salam :D

p/s: panjangnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....mesti x de org yg khatam..
haha......



Labels: , edit post
sejujurnya... 
6 Responses
  1. Nabilah Says:

    best+cantik :')
    nanti aku nak g honeymoon ah sini..haha

    [Reply]

  2. YCL Says:

    aku khatam! hahaa...best2, tour guide korg cam lagi cool je~
    weyh itu sotong goreng tepung sangat nyummy! lapaa.. (walaupun baru je p mkn ngn ko gak td) ;p

    [Reply]

  3. Idil Farhan Says:

    cantik betul tmpt ko pergi ni amal.menarik2.

    [Reply]

  4. AmalAdhwa Says:

    @Nabilah
    haha...aku rasa nak p lagi, tp aku nak p Green Canyon je time x hujan...hahaha.....

    [Reply]

  5. AmalAdhwa Says:

    @YCL

    boleh thn la..haha...x pe x pe...ak berapa kali makan pon ssh nak kenyang..
    weh cepat msk spaghetti :P

    [Reply]

  6. AmalAdhwa Says:

    @Idil Farhan
    best2 meh la dtg cni...pastu ko bwk ak p German plak :P

    [Reply]

Post a Comment

  • About Me

    My photo
    I'm a student from Padjadjaran University, Indonesia. Interested in art, j-pop/j-rock, cooking~~ and of course, EAT :D. I'm a future Doctor, InsyaAllah.. Amiiiin...

    Feel Free 2 Add :)

    your Curiosity

    I'm a YUI Lover

    Health Tip of The Day

    next please