Post Suka Hati
salam~~


See?? told u i'm working on something :P
ok nk p stdy...doakan kami dapat lakukan yg terbaik dalam exam ye... TQ :)
0 pendapat | edit post
sejujurnya... 
Symptom Sebelum Exam
Assalamualaikum Semua~!!!
Baiklah sudah lama rasanya tidak meng'update' blog ini..
huuu...minggu depan da start exam final semester..
and time tu jugakla terkeluar semua symptom2 sebelum exam..
ok bagi list je la..

1. Sudden urge to update the blog (macam yg tengah berlaku sekarang ni la)
2. Nak download semua movies n cerita2 menarik n watch it right away (watched 1 last night =__=")
3. Doodling n drawing (working on it..)
4. Install game n mainla....huuu (sekarang da x main game on9 sgt, main game kt PC @ FB je..haha)
5. Perasaan mahu tidur sepenuh masa n memang tidur pun
6. mahu makan semahunya..haha..tp rsenye even x exam camni jugak
7. rasa takut membuak-buak tp x wat pape seperti study untuk menghilangkannya
8. terlebih sensitif



huuu...memang teruk btol apa yang berlaku kat aku time da nk exam ni..
trying hard to change it and harapnye dengan menulisnye di sini dapatla aku menilai n baiki diri aku
rasanya bole je nak wat bende2 tu sume tp kena pandai bahagikan masa n do not jeopardize ur study..
ni aku cakap definitely to myself yang senang sangat terdistract dengan benda2 lagha..
huu...kawan2 semua tolong doakan supaya aku bole berubah kepada yang lebih baik :)

p/s: rupenye aku da pernah wat post camni dulu..hahahahahahahhahahah
tolong doakan yang terbaik untuk sy n rakan2 :) moga Allah juga membantu kalian semua
Labels: 0 pendapat | edit post
sejujurnya... 
Clinical
Salam
huhuhu....x lame pun cuti lepas balik Malaysia
n skang ak da kena masuk PPUKM daaaa
tadi da p tengok rumah, hmm...bole thn la...harap leh bertahan duduk situ sampai abes :D
n sekarang da duduk Malaysia ni senang cket nk balik umah
haha...da la bole naik KTM je balik umah, jd la kalo nk bali 1x/2x seminggu
haaaa....gembira...
tapi takut sangat nak start kelas Isnin ni.....
ya Allah permudahkanlah

hmmm...tu je kot, nak share artwork ak sepanjang cuti ni..hahahaha




p/s: duduk umah mmg best n x same ngan duduk tmpat lain :)

Labels: 1 pendapat | edit post
sejujurnya... 
Things I'll Miss
Salam, hehe...
pejam celik, pejam celik, da hampir 3 tahun berlalu
da 3 tahun aku tinggal kt bumi Indonesia ni
insyaAllah, akhir bulan ni aku akan balik Malaysia untuk sambung kt UKM plak..huhu
Banyak bende yang aku akan tinggalkn..dan banyak bende yg aku akan rindu jugak
so, post ni..aku wat untuk senaraikan semua yang aku akan rindu :)

1. People
semua orang yang aku pernah kenal kt sini termasuklah Ibu Bale, satpam, cleaner, kawan satu batch, senior, junior..pendek kata semua la!! haha

2. Environment
hmm...bandung ni sejuk, x cam kt Malaysia..panas..haha..
tapi tu la, hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri (bek p negeri orang :P joking k :D)
pastu bnyk pokok..even kt kampus pn bole dengar bunyi riang2..serius tenang

3. Foods
Hmm....makanan kat sini bole tahan la...tp makanan Malaysia still the Best la...x leh compare
tapi harga makanan boleh tahan murah kt sni
pastu, inovatif la jugak diorang ni 
kalo pisang tu, macam2 diorang wat..pisang goreng, pisang aroma, es pisang ijo, matrabak mini pisang, pisang molen, bnyak la lagi..haha

4.Coffee
Haha...aku ske sgt beli coffee blended kt cni
best gler, macam2 perisa ada..strawberi, orange, mango, vanilla mint, almond, hazelnut...macam2 lagi la

haha....ok la....da malas nak taip...nanti aku update lagi :P
Salam

Labels: 0 pendapat | edit post
sejujurnya... 
Leap Day
Salam~~!! 
haha...hampir 3 bulan x update, tetiba nk update sbb tarikh ni 4 tahun sekali je muncul
banyak sangat benda berlaku sepanjang 3 bulan ni, 
n banyak jugak yg bakal berlaku lepas ni, insyaAllah kalo umur panjang

yang paling memberi kesan dalam masa 3 bulan lepas adalah laptop aku rosak..haha
motherboard kot rosak..so drpd ak p tukar motherboard baik beli laptop baru
tapi nk beli laptop baru tu kne tunggu balik nanti la..haha...
so sekarang pinjam laptop lama kawan...
da lame x update deviantart...huhu...bzzzzzzzzz je

pastu, baru2 ni ak baru tau yg family aku da pindah..sejak bulan 11@12 tahun lepas..
lame kot diorang simpan..konon nak wat surprise time aku balik nnt
tapi da kantoi dlu pulak..haha..
Alhamdulillah, ma da dapat rumah idaman...banyak giler pokok bunga dia tanam
haha...puas hati... :D

hmm...pastu insyaAllah lg 2 bulan aku tamat pengajian kat indonesia n sambung kat ukm
Minggu depan final. .korang tolong doakan supaya dipermudahkan ye :)
takut sangat...huhu..

ok la..ni just quick update..sesaje je... :D
nak kongsi skali gambar bunga yg mak aku tanam :P







*pelbagai jenis bunga dan tumbuhan :D

ok, tu je setakat ni, doakan sy dan rakan2 berjaya k :D
salam

p/s: dulu mama gila wat kek, skang tanam bunga plak..eh maybe dr dulu suka tanam tp x de tempat je :D
Labels: 0 pendapat | edit post
sejujurnya... 
  • About Me

    My photo
    I'm a student from Padjadjaran University, Indonesia. Interested in art, j-pop/j-rock, cooking~~ and of course, EAT :D. I'm a future Doctor, InsyaAllah.. Amiiiin...

    Feel Free 2 Add :)

    your Curiosity

    I'm a YUI Lover

    Health Tip of The Day

    next please