...no idea...
Salam sume
x de ap pun...
saje nk post something this december

pagi tadi time kuliah public health
Doktor tu mmg lawak abes la..
tengah cakap pasal hazard that come from animals
pastu ad satu tu pasal bab1

tetiba dia ckp cmni
"bab1 jantan x haram, bab1 betina haram sebab mengandung bab1"
(kalo dlm pemahaman BMnye mengandungi r, kt cni lain cket..hehe)

haha...gelak golek2 time tu

papepun, bab1 sume haram k, jantan ke, betina ke, maknyah ke, tomboy ke..x kisahla..sume haram

BTW, I'll be heading home tomorrow
can't wait~
my mom gonna bake me caramel cake~


p/s: kalo x paham lawak tu sila bgtau..i'll try to xplain :D
Labels: 1 pendapat | edit post
sejujurnya... 
New System, New Spirit!!
salam all~ :D
so the holiday has ended and come the beginning of new system~
Dermatomusculoskeletal system or DMS
excited??
maybe :D



the books got many picture that might induce you to puke after watching it..lol
but i have to get myself used to it..yeah, it's a must

here are some :D
not so extreme as i don't want any of u to never visit my page again :P
but if it offense u, i'm so sorry





BTW, this system's group 3 tutormates are:

1. Lina
2. Ijat
3. shida
4. Azlin
5. Linda
6. Me :D
7. Azrul
8. Khalil

hihi...may the spirit last..amiiin....

p/s: I've never been into group 1 and 4

Labels: 0 pendapat | edit post
sejujurnya... 
Cuti-Cuti Bandung

Salam sume~
So..minggu lepas tamatlah sudah final mid sem ktorang
So minggu ni sume orang enjoy~ hehe
Tapi kali ni, aku, BEa, Fiza n Munee p Bandung je...x pe x pe...still seronok sangat!! ^_^v

OK...cter pasal Bamdung, akan diceritakan oleh cik Bea
di sini-->day1, day2 n day3
huhu....ak nak cter pasal ap yang aku lalui cket2 je..
hehe...hari pertama, time p Bandung electronic centre (BEC), i bought myself a new mobile phone
YAY~ this is my 2nd phone and I bought it myself~
sebenarnye ada jugak la duit abah aku cket..hehe...it's a sony ericsson Vivaz~
hihi...mine is red or venus ruby~
hihi..really excited~

sony ericsson vivaz live 2 540x272
*vivaz a.k.a kurara..such a kawaii name tho idk what does it mean :P

*hehe...aku rase dia smart :D

pastu p Bandung Indah Plaza (BIP) beli kasut plak..
hehe..kasut kuliah je...tp seronok gak...huhu...
pastu time tersesat kat Cihampelas walk a.k.a ciwalk beli beg plak..
huhu...sume barang2 ni mmg target nk beli n ada dalam budget k...
bukan senang aku nak berbelanja camni...
penjimat sebenarnya aku ni..hihi..

Pastu...esoknya...Hanamasa...makan2...tapi x lalu sangat sebab perut masuk angin..huhu
spoil btol...
x kisah la..tapi pastu ktorang gerak p Paris Van java a.k.a PVJ dengan tujuan untuk bermain iceskating..
tapi sebelum tu, aku mendapat kejutan daripada munee..
she bought me a watch!!~
waa....terkejut gler!!!
dah la mse tu aku ada kat situ...TQ munee~~~~


*hihi...nombor dia pun warna merak gak~

ok...pas solat maghrib, ktorang gerak p iceskating
x ramai mase tu...x de la malu sgt x reti main..hehe
x lama pastu, tetiba ad sorang coach kat ctu datang kt ak sambil bawak kek...
dalam hati.."eh, ad orang smbut besday kat sini..."
pandang belakang x de orang..uwaa...cuak jap
tetiba munee, fiza n Bea nyanyi lagu birthday
oh..untuk ak ke....waaaa~

Ryan surprised

*i was shock like this

this is my best birthday ever for the last 20 years i've lived in this world..
huhu...x ckop ngan jam, besday ak yang sepatutnya sebulan yang lalu disambut kat skating ring tu
ntah2 aku la orang 1st yang sbmbut birthday kat situ
heheheh....sweet sgt~~
TQ korang~~


*bukti..haha...kek comel~


*lepak kt pancake parlour..hehe

huhu...ok...hari ketiga, mmg unexpected...tetiba je ktorang keluar lagi..huhu
ktorang memang camni..suka wat kerja gila..huhu
Tapi papepun, memang best...memula p Bandung Supermall (BSM) nak main bowling sebenarnya...tapi da tutup...so ktorang gerak p Planet Dago yang cam nyawa-nyawa ikan je aku tengok..huhu..renovate kot..
memang kalah je la...
tapi last2 merasa la jugak sekali strike..hehe..puas hati jugak cket :D


*hehehe...adhwa tu aku la...kalo sesape x tau.. ^^v

pastu ktorang gerak ke ciwalk untuk makan piza tayar...memang besar cam tayar..:P
tapi rase dia bese-bese je...

ok..pastu ktorang pun pulang ke Jatinangor...tamatlah pengembaraan kami~
nak lagi baca la blog Bea yek..

p/s:kebelakangan ni x lalu makan...adakah aku sedang berevolusi???
aaahhh..kembalikan selera makan aku!!!
yang disyaki mengambilnya, BEA
Labels: 0 pendapat | edit post
sejujurnya... 
First Time
Salam all~
(plz ignore the " this one maybe the last one until my exam ends" statement..oh..i said MAYBE :D)
BTW, i just wanna tell u all that i'm happy today coz for the 1st time i enter a contest in DA
and I won 2nd place..Alhamdulillah :)
it is Miyazaki Fan Art contest held by Muslim-Manga group :D
TQ for voters :)
though there r many other great artworks
*kinda ashamed of myself winning on this kinda lame work*
so, here it is


it is Chihiro n Haku from Spirited away directed by Hayao Miyazaki n released by Studio Ghibli
Haku is resulted from laziness..sorry~

p/s: not going to draw anything until exam ends(we'll see about that)
Labels: 0 pendapat | edit post
sejujurnya... 
ReleAsE TeNsiOn

Salam sume...
memandangkan da nk exam ni..
I think I won't be posting much
So, this one maybe the last one until my exam ends :D
Seriously I'm scared...
I think I'm having mild EXAMOPHOBIA right now :P


oh well, below are something i retrieved from my poor abandoned n neglected former blog

Construction Company

There was this Spanish guy, this Korean guy and this Russian guy all working for the same construction company. At the beginning of the day the boss comes out and says to the Spanish guy, “You’re in charge of the cement.”

Then he said to the Russian guy, “You’re in charge of the dirt.”

Then he said to the Korean guy, “You’re in charge of the supplies.”

Then he said, “I’m gonna be back at the end of the day to check on your work. It better be good or you’re fired.”

So they all go off to go get their work done.

At the end of the day, the boss comes back to check on their work. He looks at the big pile of cement and goes, “Good work,” to the Spanish guy. Then he looks at the big pile of dirt and says, “Good work,” to the Russian guy. Then he couldn’t find the Korean guy so he asks, “Where the heck is the Korean guy??”

All of a sudden, the Korean guy jumps out from behind the big pile of dirt and yells, ” SUPPLIES!”

-------------------------------------------------------------------------------

Steven Spielberg was sitting at a bar, having a couple drinks. Then an Asian guy walked in and sat down at the table behind him. A couple moment’s later, the drunk Spielberg walked up to the Asian guy and punched him!

Asian guy: WHAT THE HELL?!?! What did I do to you?
Spielberg: You stupid Japanese people! You bombed Pearl Harbor!
Asian guy: I’m not Japanese!! I’m Korean!
Spielberg: Japanese, Chinese, Korean; you’re all the same to me!

The Asian guy was soo pissed. He ordered a few drinks and soon became quite drunk. He walks up to Steven Spielberg this time, and gives him a punch.

Spielberg: WHAT DID I DO TO U?!
Asian guy: Oh nothing much, you just sunk the Titanic, you sick bastard!
Spielberg: That’s not me, you idiot! That was an iceberg!
Asian guy: Spielberg, Carlsberg, Iceberg; you’re all the same to me!

------------------------------------------------------------

A blonde is overweight, so her doctor puts her on a diet.

"I want you to eat regularly for two days, then skip a day, and repeat the procedure for two weeks. The next time I see you, you’ll have lost at least five pounds."

When the blonde returns, she’s lost nearly 20 pounds.

"Why, that’s amazing!" the doctor says. "Did you follow my instructions?"

The blonde nods. "I’ll tell you, though, I thought I was going to drop dead that third day." "From hunger, you mean?" said the doctor.

"No, from skipping," replied the blonde.

---------------------------------------------------------------------------

An Army ranger was deployed to Afghanistan. While he was there he received a letter from his girlfriend. In the letter she explained that she had met another guy while he had been gone, she wanted to break up and she wanted pictures of herself back.

So the Ranger does what any squared away Ranger would do. He went around to his buddies and collected all the unwanted photos of women he could find. He then mailed about 25 pictures to his girlfriend with the following note:

"I’m sorry, I can’t remember which one you are, but please take the one that belongs to you and send the rest back. Thank you."

----------------------------------------------------------------------

Gorilla Removers

A man wakes up one morning and there’s a gorilla on his roof. So he looks in the yellow pages and sure enough, there’s an ad for "Gorilla Removers." He calls the number, and the gorilla remover says he’ll be over in 30 minutes.

The gorilla remover arrives, and gets out of his van. He’s got a ladder, a baseball bat, a shotgun and a mean old pit bull. "What are you going to do," the homeowner asks? "I’m going to put this ladder up against the roof, and then I’m going to go up there and knock the gorilla off the roof with this baseball bat. When the gorilla falls off, the pit bull is trained to grab his nuts and not let go. The gorilla will then be subdued enough for me to put him in the cage in the back of the van." He hands the shotgun to the homeowner.

"What’s the shotgun for?" asks the homeowner. "If the gorilla knocks ME off the roof, shoot the dog!


*jgn stress ok~


Selain itu, cara mudah lain mengatasi stress :D

1. Memperbanyakkan membaca Al-Quran, kitab agama
2. Memperbanyakkan solat, zikir
3. Beriadah dan bersukan
4. Mengawal diet
5. Mandi air suam
6. Berkongsi masalah dengan orang yang boleh dipercayai
7. Bersedekah
8. Bersyukur dengan apa yang diperolehi (reda)
9. Muhasabah diri (penyucian minda - ingatkan mati, nilai semula
pegangan, minta bantuan dari pakar / ahli agama)
10. Berehat - bercuti dan bersantai
11. Selalu tersenyum

This is so sudden..but hope u guys enjoy :D

p/s: Pls pray for us to succeed in the examination n May Allah returns the same to U :)


Labels: 0 pendapat | edit post
sejujurnya... 
Saje2

Salam..
dah berhabuk da blog ni rsenye..
buzy sgt...though i think it is more to lazy :P
so...saje amek masa nak update sikit

Sebelum tu,
Salam Aidilfitri buat semua~
Macam mana raya??
best x?

tahun ni balik Johor~
Spent 1 week there..
melawat sedara...
tapi...sedih gak sebab p umah orang da x dapat duit raya T_T
da besar sangat ke??
blom abes belajar lagi..keje pun blom..apetah lagi kawen...
muka nampak tua da kot...huhu
x pe la...family bagi je

eh, ape ni??
raya is not all about getting money..
time raya ni la nak ziarah2 orang yang jauh..lame x jumpa...
bermaaf-maafan..
makan kuih raya..hehe

ha..x de apa pun sebenarnya...
saje je...tgk tajuk post pun da tau
objektifnya cuma nak update blog ni je...
raya2 ni x elok la biar umah berhabuk, ye x?
walaupun ni bukan rumah..
x kisah la ape2 pun..jgn biar berhabuk :D

ha....da balik Indonesia ni,
hidup mesti diteruskan..
walaupun rasa nak duduk kat rumah makan kuih raya,
wat open house,
wat rombongan raya 40 jiran kiri kanan depan belakang atas bawah..
tapi tanggungjawab tetap tanggungjawab..
huhu...x pe la..

ha...tu je la kot...
hehe...nak sambung wat assignment
esok ada orang nak tiru..huhu..
k la...selamat hari raya~
jangan lupa puasa 6~
salam~ :)


*did this for all of you :)

p/s: selamat hari raya semua,
Maaf zahir batin :D
Labels: 0 pendapat | edit post
sejujurnya... 
BAlik umah~ oOOo...balik umah~
Salam semua :)
so harini balik rumah~
tapi dah lepas tengah malam..so semalam balik rumah~

Setelah bergembira malam kelmarin,
main-main mercun n bunga api ramai-ramai,
berbuka n terawikh sama-sama,
lepas balik tu kemas beg,
keesokan harinya balik rumah
gembira sangat~

Pagi-pagi ahli Rangers rumah kuning keluar menuju ke Bandara (Airport) Husein Sastranegara Bandung dalam pukul 7 pagi
Sebelum sampai airport ktorang pergi Kartika Sari untuk beli Brownies nak bawak balik
Memang terliur tengor semua Brownies yang sedap-sedap dan kek yang lain-lain
Pilih punya pilih, aku beli 3 Brownies
Brownies almond, choc chip n Brownies Kukus~


*kartika sari~ terliur x???

Pastu terus p airport
Awal jugak ktorang sampai...so tunggu pun lame ~__~'
tapi x kisahla..balik punya pasal
Pastu ada pulak orang yg kerja kat kedai kasut Edward Forrer sembang-sembang ngan aku
Cam manager je..x tau la..

Tunggu punya tunggu, ktorang pun naik kapal terbang Air Asia lebih kurang pukul 11:30 a.m camtu
Pukul 12 p.m kami pun terbang~~!
Sampai Malaysia pukul 3 p.m
2 jam je sebenarnye tp disebabkan perbezaan waktu jadi cam 3 jam..
huhu..
sampai awal tapi lepas tu kena tunggu luggage pulak..
lame sangat >__
dah amek luggage...baru leh balik~
Keluar-keluar nampak mama...
huhu...gembiranya~
Pastu, balik umahla, apa lagi??

Eh x, sebenarnya singgah bazaar ramadhan kat Giant jap..
meriah abes!
hehe..hasil p bazaar dapatla beli murtabak, tau fu fa, ayam percik, tepung pelita n macam2 lagi :D
Itulah dia juadah berbuka untuk hari ini~
tambah ngan sayur campur mama sekali~
Alhamdulillah kenyang~

*macam-maca ada~~

Itu je la kot..
saje nak bgtau aku da balik~~
haha..
k, until then, Salam..

p/s: Best sgt puasa kat umah!!!

Labels: 0 pendapat | edit post
sejujurnya... 
Housemates' Day Out~
Salam...
Ha..harini, bz sangat!!~
daripada pagi ada aktiviti

So, pagi tadi, pukul 9, ada Pengajian umum untuk kokurikulum
oleh Dr. Mohd Arif Ismail
Belajar pasal soft skills yang terdiri daripada

1. Sikap
2. Kebolehan mengawal diri
3. Memotivasikan diri
4. Berfikir secara kritis dan kreatif
5. Berinteraksi dengan orang lain
6. Bekerja sebagai satu pasukan

macam2 lagi sebnarnya..malas nak taip..

Pastu, tibalah masa yang dinanti-nantikan~
Hangout with Housemates~
Bertolak ke Bandung dalam pukul 1:30 p.m
Lokasi pertama kitorang ialah Pasar Baru~

Kat cni sekejap je...beli kerepek-kerepek..pastu balik
memang borong abes la kerepek kat sini

*kerepeks and Kuihs.. lol~

Lokasi kedua, Bandung Electronic Centre (BEC)
tapi aku x ikut..Munee, Fiza n k.Fatin je p..
k.Fatin beli printer

Yang lain p Bandung Indah Plaza (BIP)
k.Izza ngan As p reserve tempat kat Rice Bowl untuk berbuka nanti
Aku, Bea n Alyaa excited tengok haiwan-haiwan comel di luar BIP
comel sangat~
Jinak plak tu~

*haiwan comel~

Ha..pastu berbuka
memang meriah sangat lauk
Alhamdulillah kenyang..

*makanan best~

Pastu..ktorang jalan2 jap kt BIP..
Bea, As ngan Munee beli kasut
Aku x beli apa-apa pun..jalan je..

Destinasi seterusnya, Paris Van Java a.k.a PVJ
Sebenarnya ktorang hampir nak terbalik ke Jatinangor..
Pakcik tu ingat ktorang nak terus balip lepas p BIP tu
Nasib baik k.Izza perasan
Ktorang pun patah balik p PVJ
memang nangis la kalo x pergi

Sampai-sampai je ktorang menuju ke Jonas~
Tangkap gambar kat situ untuk letak kat rumah nanti
Sweet sangat ktorang amek gambar sesame
tapi gambar tu lame lagi baru siap

lepas tu...ktorang p iceskating~
masa tu lagi 1 jam nak tutup
tapi x kisah, ktorang masuk jugak
Tu la 1st time main iceskating
best sangat~
tp bnyk kali gak jatuh..
nasib baik x ramai orang masa tu
ade la beberapa orang pekerja dia
ice pun nak cair dah
hehe...tp sebab kempunan sgt x peduli itu semua
ktorg main sampai tempat tu tutup :D


*otw p iceskating n card nak masuk iceskating :D

*best2 :D


*nak kuar dah time ni :(

Lepas penat main, p lepak jap kat Pancake Parlour
Aku x order pape sbb x larat nak makan
aku ni mabuk ais
So pas main iceskating cam pening2 cket
ada ke orang mabuk ais?
x tau la.huhu

*Pancake Parlour~
*masing2 dah kenyang...

pastu balik umah......penat..solat isyak+tarawikh
tdo....
esoknya kelas koko lagi....
huhu...tu la dia
cam bese, Bea n As pun tulis gak..


p/s: mama...sorry balik lmbat.. :(


Labels: 0 pendapat | edit post
sejujurnya... 
Esok Jumaat, Lusa Sabtu, Minggu Depan Balik~
Salam semua~
Korang pernah x didiagnose dengan satu penyakit ni..
penyakit ni x kan dapat kalau korang kat rumah
nama penyakit ni sakit rumah a.k.a
HOMESICK

Honestly, aku x pernah homesick sebelum ni
(rasanya la)
Time cuti haritu, kawan2 balik rumah, x teringin pun nak balik
masa kat asrama masa sekolah menengah x rasa homesick sebab rumah ngan asrama 15 minit je naik kereta
So parents selalu datang
Masa kat matrik, orang semua balik umah time cuti,
aku duduk kat bilik ngan kawan (dia x balik sebab rumah dia kat kelantan)
aku kat Shah Alam je..matrik kat Melaka..dekat je..
tu pun x balik..masa cuti panjang je aku balik

So sekarang kat Indonesia pun sama
Sampaila sekarang, baru aku rasa nak balik sangat2~~
Dah x boleh fikir dah apa-apa kat sini
Fikiran dah sampai Malaysia dah
Jasad je kt sini..
(hiperbola)

Mama......nak balik........
cepatla datang 4 September...
T__T

Itu saja, luahan perasaan a.k.a curhat (curahan hati)

p/s: pathophysio x siap lagi...case review...malas...
pasni ada kelas pulak...~__~'
Labels: 0 pendapat | edit post
sejujurnya... 
Ramadhan Kali ini :D

Salam..
ha...dah sebulan x update
lame x???
bz sangat kebelakangan ni..(malas sbnrnye.. ~_~')

So..camne puase?
ok?
ad ponteng2 x?
x de??
bagus..keep it up
hehe...

So, sebenarnya nak cerita pasal juadah berbuka yang setakat ni x pernah x best
hahaha..
beberape hari yang lepas, ktorang berbuka nasi lemak!!
oh...rindu Malaysia~
siap ada apple pie homemade oleh k.izza
sedap~


*nasi lemak n apple pie bersama tembikai n cocktail

pastu..keesokan harinya
masakan Italy
Spaghetti oleh As
n Pizza yg dibelanje oleh Munee~
ad lasagna ngan garlic bread lagi...
morih pulak roti jala oleh penghuni Diamond


*pizza, spaghetti, lasagna n garlic bread~

ha...semalam..turn aku dan Bea masak
dan hasilnya...ayam paprik n sayur goreng!!
haha....1st time aku wat ayam paprik n alhamdulillah memang rasa paprik
hihi...gembira
Munee wat karipap jugak
aku pun tolong...memula aku kelim buruk sangat..tp yg terakhir..bolehla dibanggakan
hehehe..tq Bea sensei~

*ayam paprik n sayur goreng bersama karipap~


*meet karipap's family~

selain tu...ada surprise oleh kak izza ngan kak fatin
CUPCAKES!!!
comel sgt...terharu sangat
TQ~!!


*Kawaii cupcakes~!! sayang nk makan...

ha...petang ni insyaAllah Fiza wat Mee Bandung
ngan sirap bandung :D
*tema harini bandung*
x sabar..

ha...berbuka, berbuka jugak...
tp berpada-pada..jangan sampai membazir..

"sesungguhnya orang yang membazir itu saudara syaitan dan syaitan amat ingkar kepada tuhannya" (al-Israa':27)

ok..rasanya tu je...semoga Ramadhan kali ini membuatkan kita lebih bertakwa kepada Allah
semoga puasa yang kita lakukan ini tidak sia-sia di sisi Allah..
Amin...

"Wahai orang-orang yang beriman, diwajibkan ke atas kamu berpuasa sebagaimana diwajibkan ke atas orang sebelum kamu, agar kamu bertakwa" (al-Baqarah:183)

Ramadhan Kareem~

p/s: balik umah ni bolehla masak~ :D
gambar aku main curi je..hehe..
Bea n As pun ada tulis gak..bacala~
Labels: 2 pendapat | edit post
sejujurnya... 
A Day with The Special Ones



Salam :)
Dah lama x update blog ni
So..semalam student TWP '09 ada extramural
Group 1 n 2 ke SLB (Sekolah Luar Biasa) B (for the deaf n mute)
Group 3 (my group) n group 2 went to SLB A (for the blind and Low vision)
both are located in Bandung

So, kami sampai lebih kurang 9 pagi
Dengar latar belakang sekolah
FYI, sekolah ni ditubuhkan pada tahun 1901 oleh orang Belanda
so it it the oldest school for the blind in Indonesia and might as well in SEA
kagum x?

After that, kami melawat kelas-kelas yang ada kat situ
semua peringkat umur ada
daripada kelas tadika sampailah ke kelas menengah atas
Baru melawat dua kelas dah rasa sebak
Mereka kecil lagi, tak tahu pun macam mana dunia ni
Kalau yang buta masa dah besar pun mesti kaget nak adapt dengan dunia baru yang serba hitam
Tak dapat bayangkan kalau ada kat tempat mereka
Tak dapat bayangkan hidup dalam gelap gelita
Tak dapat melihat pun siapa yang melahirkan mereka
Bersyukur sangat Allah kurniakan kita mata yang boleh melihat
Bila-bila masa je Dia boleh tarik balik nikmat penglihatan ni

Walaubagaimanapun, kagum dengan mesungguhan mereka belajar dan berusaha
supaya nanti boleh hidup berdikari
Masa melawat kelas musik rasa kagum dengan kehebatan mereka bermain alat-alat musik
Aku cuma tau main rekorder je..kastanet sikit-sikit
tu pun masa sekolah rendah
hehe..

Hmm..kita sebagai orang sekeliling patut cuba memahami apa yang mereka rasa
Kalau boleh dibantu kita bantu
Mereka manusia juga, jadi perlu ada rasa hormat dan kasih terhadap mereka
Dan kepada calon doktor, rasanya kita perlu improve soft skills kita untuk berkomunikasi dan melayani mereka yang istimewa ini

*their classrooms. consist of 4-10 students only.

*Music class..they're very talented!


*Braille converter machine or whatever the name is..it is to convert the normal roman alphabet to braille

*this place is to assess those who still have the sight


*and a braille library and we can't read anything
They got Brailled Quran also!
and that woman over there is facebooking!
(all pics are edited by fiza :D)

Akhir kata, janganlah kita hanya celik di dunia, tetapi buta di akhirat

"Dan barangsiapa yang buta (hatinya) di dunia ini, maka di akhirat dia akan buta dan tersesat jauh dari jalan (yang benar)"
(Al-Israa':72)

p/s: maaf bahasa rojak :D
Labels: 0 pendapat | edit post
sejujurnya... 
Ist Day 2nd Year~

Salam~
Today is the 1st day of 2nd Year..
Am I excited??
Maybe.. :D
Pasni junior masuk dah jadi senior~

So...harini kelas pack sangat~
Dari pukul 7a.m sampai 4 p.m.
Pagi2 bangun awal....p kelas awal..
Kat Maulana ni jauh sangat dari Fakulti..
Kena mendaki bukit...Naik angkut..
For the first time ktorang naik angkut p kelas
Memang mencabar


*suasana pagi di FK UNPAD


*tetibe jumpa Spider besar sgt~

Pukul 7, ktorang dapat lecture pertama untuk Endocrine n Metabolism system oleh
Prof. Dr. Sri Hartini
Pastu..Lecture oleh Dr Juliati..
Cute sgt dia~
Suka dengar lecture dia
Then, tutorial pertama ktorang pun start pukul 9a.m
Dr Lasma Rohani
Erm...boleh tahan la..ok je

BTW, 2nd year ni dapat Group 3
and the members are
1. Azulaikha
2. Zulaikah
3. Chieka
4. Syitah
5. Yuyu
6. Amal (yep..that's me~)
7. Azrul
8. Hussein

Pastu, petang tu...tanpa sempat pulang ke rumah (makan pun kat Kantin Fakulti je :( )..ktorang sambung ngan skills lab...
Sampai pukul 4p.m
pastu..p amek buku kat bale~
Rindu sangat bale..walaupun baru semalam kuar dari bale
Pastu balik......
Malam ni kena wat LI ( learning issue..bukan Lithium ion)
Ngantuk...tp nak siapkan malam ni jugak!!! Gambatte~!!


*menuju ke bale pas kelas (tetibe ade Hussein :P)

BTW, bakat housemate hari ini telah berpakat untuk mengenakan baju kurung cotton sedondon yang dibeli dari Pasar Baru
:D


*triplet sedondon pertama


*triplet sedondon kedua :D



*Gabungan~ dari kiri :Munee, Alyaa, Me, Bea, As n Fiza
(sorry ak mmg x reti edit gambar cam BEa :P)

P/S: kepada sesiapa yang x dapat bku william lagi...sorry sangat...maybe dia x leh hantar malam ni..
So....yang mane ada tu kongsi-kongsi la
Sharing is Caring :D
Labels: 0 pendapat | edit post
sejujurnya... 
What I Did During Holiday~

Salam
Hmm...sepanjang cuti ni...macam2 gak yang saya buat..
Baru2 pas exam haritu p Bandung
Saya p BEC (Bandung Electronic Centre) n BSM ( Bandung Super Mall)
Ada tulis kat sini

Pastu...x ingat plak...
Lepas dapat result..ada sekali p bandung jumpa mama..
Best la jalan-jalan ngan mama n Fiza
Kitorang (me n Fiza) jalan kaki dari Pasar Baru p Hotel Guci yang mama duduk
Lebih kurang 1 jam gak la..
adventure abes
hahaha..


*rel keretapi otw p hotel Guci


*ni la Hotel Guci

*me, mama n Fiza @ pasar baru

Hmm...Pastu...sambut birthday As, Fiza n Alyaa
Ad gak tulis pasal ni..kat sini...tp cket je...hahaha..
Hmm...amek remed...FBS 3, 4 n Repro

Pastu...minggu Isnin n selasa depan p Jakarta~
(x bermakna cuti kalo x p Jakarta haritu..hehe..)
Best sgt...
Ktorang p DUFAN n main air kat Atlantis
walaupun x ikot Itinerary, tp mmg puas hati..
walaupun terpakse berhimpit-himpit kt dalam van tapi x de la teruk sangat

*Sume gambar di bawah diambil daripada FB n diedit oleh Bea

*Kat pantai Anchol pas naik bot

*tornado (best gler~ rugi sape x naik)





*seaworld yang ktorang tgk ikan dari luar je :P

*penat main kat sini

* bas ktorang~

OTW balik tu ktorang dapat berita kematian mak Ijat..
Sesungguhnya kita berasal daripada Allah dan kepadanya jugalah kita kembali

Pastu....minggu ni...sume pindah rumah..
kemas2..penat..
Malam sabtu haritu sempat lagi wat jamuan perpisahan kat Bale
dengan ibu dan pekerja2 Bale
Thnx to All of them yang dah tolong uruskan ktorang kat Bale selama ni
Nuhun Ya...
Rindu BALE 1~~
BTW, ktorang 6 orang (me, ALyaa, As, Munee, Fiza n Bea)
tinggal kat rumah orang lain dulu sebab rumah ktorang x leh masuk lagi..
X pe la...seminggu je pun..

Hmm...lagi...
main game.....tengok cter...buat sudoku..
Macam-macam lagi..
Tapi ada sampai satu tahap tu x tau dah nak wat apa sebab bosan sangat..
ha...wat karya2 yang kat bawah ni..
hehehehe...





ni sume ade kt cni..hehe..
tu je..jaa~

P/S: Ok...esok masuk 2nd Year~
Wat homework lab tu..(that goes to me also)
Pastu sila bayar duit buku bagi sesape yang x bayar lagi (sempat lagi -_-')

Labels: 0 pendapat | edit post
sejujurnya... 
  • About Me

    My photo
    I'm a student from Padjadjaran University, Indonesia. Interested in art, j-pop/j-rock, cooking~~ and of course, EAT :D. I'm a future Doctor, InsyaAllah.. Amiiiin...

    Feel Free 2 Add :)

    your Curiosity

    I'm a YUI Lover

    Health Tip of The Day

    next please