Housemates' Day Out~
Salam...
Ha..harini, bz sangat!!~
daripada pagi ada aktiviti

So, pagi tadi, pukul 9, ada Pengajian umum untuk kokurikulum
oleh Dr. Mohd Arif Ismail
Belajar pasal soft skills yang terdiri daripada

1. Sikap
2. Kebolehan mengawal diri
3. Memotivasikan diri
4. Berfikir secara kritis dan kreatif
5. Berinteraksi dengan orang lain
6. Bekerja sebagai satu pasukan

macam2 lagi sebnarnya..malas nak taip..

Pastu, tibalah masa yang dinanti-nantikan~
Hangout with Housemates~
Bertolak ke Bandung dalam pukul 1:30 p.m
Lokasi pertama kitorang ialah Pasar Baru~

Kat cni sekejap je...beli kerepek-kerepek..pastu balik
memang borong abes la kerepek kat sini

*kerepeks and Kuihs.. lol~

Lokasi kedua, Bandung Electronic Centre (BEC)
tapi aku x ikut..Munee, Fiza n k.Fatin je p..
k.Fatin beli printer

Yang lain p Bandung Indah Plaza (BIP)
k.Izza ngan As p reserve tempat kat Rice Bowl untuk berbuka nanti
Aku, Bea n Alyaa excited tengok haiwan-haiwan comel di luar BIP
comel sangat~
Jinak plak tu~

*haiwan comel~

Ha..pastu berbuka
memang meriah sangat lauk
Alhamdulillah kenyang..

*makanan best~

Pastu..ktorang jalan2 jap kt BIP..
Bea, As ngan Munee beli kasut
Aku x beli apa-apa pun..jalan je..

Destinasi seterusnya, Paris Van Java a.k.a PVJ
Sebenarnya ktorang hampir nak terbalik ke Jatinangor..
Pakcik tu ingat ktorang nak terus balip lepas p BIP tu
Nasib baik k.Izza perasan
Ktorang pun patah balik p PVJ
memang nangis la kalo x pergi

Sampai-sampai je ktorang menuju ke Jonas~
Tangkap gambar kat situ untuk letak kat rumah nanti
Sweet sangat ktorang amek gambar sesame
tapi gambar tu lame lagi baru siap

lepas tu...ktorang p iceskating~
masa tu lagi 1 jam nak tutup
tapi x kisah, ktorang masuk jugak
Tu la 1st time main iceskating
best sangat~
tp bnyk kali gak jatuh..
nasib baik x ramai orang masa tu
ade la beberapa orang pekerja dia
ice pun nak cair dah
hehe...tp sebab kempunan sgt x peduli itu semua
ktorg main sampai tempat tu tutup :D


*otw p iceskating n card nak masuk iceskating :D

*best2 :D


*nak kuar dah time ni :(

Lepas penat main, p lepak jap kat Pancake Parlour
Aku x order pape sbb x larat nak makan
aku ni mabuk ais
So pas main iceskating cam pening2 cket
ada ke orang mabuk ais?
x tau la.huhu

*Pancake Parlour~
*masing2 dah kenyang...

pastu balik umah......penat..solat isyak+tarawikh
tdo....
esoknya kelas koko lagi....
huhu...tu la dia
cam bese, Bea n As pun tulis gak..


p/s: mama...sorry balik lmbat.. :(


Labels: edit post
sejujurnya... 
0 Responses

Post a Comment

  • About Me

    My photo
    I'm a student from Padjadjaran University, Indonesia. Interested in art, j-pop/j-rock, cooking~~ and of course, EAT :D. I'm a future Doctor, InsyaAllah.. Amiiiin...

    Feel Free 2 Add :)

    your Curiosity

    I'm a YUI Lover

    Health Tip of The Day

    next please