Ramadhan Kali ini :D

Salam..
ha...dah sebulan x update
lame x???
bz sangat kebelakangan ni..(malas sbnrnye.. ~_~')

So..camne puase?
ok?
ad ponteng2 x?
x de??
bagus..keep it up
hehe...

So, sebenarnya nak cerita pasal juadah berbuka yang setakat ni x pernah x best
hahaha..
beberape hari yang lepas, ktorang berbuka nasi lemak!!
oh...rindu Malaysia~
siap ada apple pie homemade oleh k.izza
sedap~


*nasi lemak n apple pie bersama tembikai n cocktail

pastu..keesokan harinya
masakan Italy
Spaghetti oleh As
n Pizza yg dibelanje oleh Munee~
ad lasagna ngan garlic bread lagi...
morih pulak roti jala oleh penghuni Diamond


*pizza, spaghetti, lasagna n garlic bread~

ha...semalam..turn aku dan Bea masak
dan hasilnya...ayam paprik n sayur goreng!!
haha....1st time aku wat ayam paprik n alhamdulillah memang rasa paprik
hihi...gembira
Munee wat karipap jugak
aku pun tolong...memula aku kelim buruk sangat..tp yg terakhir..bolehla dibanggakan
hehehe..tq Bea sensei~

*ayam paprik n sayur goreng bersama karipap~


*meet karipap's family~

selain tu...ada surprise oleh kak izza ngan kak fatin
CUPCAKES!!!
comel sgt...terharu sangat
TQ~!!


*Kawaii cupcakes~!! sayang nk makan...

ha...petang ni insyaAllah Fiza wat Mee Bandung
ngan sirap bandung :D
*tema harini bandung*
x sabar..

ha...berbuka, berbuka jugak...
tp berpada-pada..jangan sampai membazir..

"sesungguhnya orang yang membazir itu saudara syaitan dan syaitan amat ingkar kepada tuhannya" (al-Israa':27)

ok..rasanya tu je...semoga Ramadhan kali ini membuatkan kita lebih bertakwa kepada Allah
semoga puasa yang kita lakukan ini tidak sia-sia di sisi Allah..
Amin...

"Wahai orang-orang yang beriman, diwajibkan ke atas kamu berpuasa sebagaimana diwajibkan ke atas orang sebelum kamu, agar kamu bertakwa" (al-Baqarah:183)

Ramadhan Kareem~

p/s: balik umah ni bolehla masak~ :D
gambar aku main curi je..hehe..
Bea n As pun ada tulis gak..bacala~
Labels: edit post
sejujurnya... 
2 Responses
  1. duha Says:

    assalamualaikum,
    jgn lupa hantar sket naa..

    ktrg balik bandung kang masih ada smggu lebih puasa..
    smpat lg :D

    [Reply]

  2. AmalAdhwa Says:

    hahaha..akak balik cni akak masakla ntk sy...
    hmm..insyaAllah sy mskkn kalo ad duit n mse yg ckop :D

    [Reply]

Post a Comment

  • About Me

    My photo
    I'm a student from Padjadjaran University, Indonesia. Interested in art, j-pop/j-rock, cooking~~ and of course, EAT :D. I'm a future Doctor, InsyaAllah.. Amiiiin...

    Feel Free 2 Add :)

    your Curiosity

    I'm a YUI Lover

    Health Tip of The Day

    next please