2 different Days
Salam
Sabtu n Ahad yang sangat memenatkan tapi seronok
hari Sabtu haritu,
kami TWP 08 n 09 ada program Medik Kasih kt rumah anak Yatim :D
ni 1st time ak p umah anak yatim..huhu

*kikiki...hasil kemalasan..simple je ak wat poster ni

daripada pagi, ktorang bertolak lebih kurang pkl 8:30 a.m WIB
pastu perasmian...
pastu sarapan....
oh..bnyk sgt nak taip..jap ek...

*bg tentatif terus...makan 4 kali wooo....haha

*kemas bilik ngan fiza~ :D

*kanak2 riang tgh nak main :D

*wah!! siapa ini??

*nama dia Rini..comel gler dia wat peace same ngan aku..haha

walaupun sangat penat, tapi menyeronokkan n sangat bermakna bg ak.
aku ada jumpa kata-kata yg ada belakang cermin bilik yg aku kemas
nak kongsikan ngan korang :) nak nangis ak baca.. T__T

Cinta Dan Pengorbanan

Sebuah cinta yang tulus tidak terlepas dari seorang ibu yang mengasihi kita sewaktu masih kecil
Pengorbanannya tidak terlepas darinya. Sebuah tanda sayang ia berikan kepada ku. Aku tidak akan melupakan jasa yang telah ia berikan kepadaku sehingga ku bisa berada di sini.
Maut ia taruhkan untuk buah cintanya. tidak peduli siang dan malam.

Terima Kasih Bunda..


ok....ckop untuk hari sabtu...
cter pasal semalam pulak...

UPM's Day Out :D
*Unit Penerbitan n Multimedia*

pagi2 pkl 9 kitorang keluar...
memula main bowling...pastu singgah Bandung Indah Plaza (BIP)...buat ape ntah..haha
pastu, ktorang p makan same2 :D
pastu p BIP balik amek gambar kt Jonas..haha

*1st time je aku strike...pastu...dapat no last... ~__~'

*ni hedwig~(pepandai je bg nama) cute kan dia...tgk la mata dia yg besar tuuuu...

*nyiawww~~ sume kucing ak pggl cam tu..even bukan kucing juga..
cute kn~~~ :D

*"wahh...teteh in lebih lucu dari gue!!"<--pasan
translate: wow, she's cuter than me :P

*aku n BEA

*ktorang makan kt cni :D

*antara makanan yg ktorang bedal :D
sedap sgt~~

hahaha...terliur x? 
ha...selain itu, ktorang main games yg disediakan Bea n tukar2 hadiah :D
aku dapat 2 buku..kalo x silap drpd ketua unit. A.Akmal
tajuknya
1. Komitmen Muslim Sejati- Fathi Yakan
2. Tarbiyah Ruhiyyah- Dr. Abdullah Nashih Ulwan

meh kongsikan cket ap yg ada dalam buku ni :D

Akhlak seorang Muslim: rendah hati
Kita mestilah bersikap rendah hati terutama terhadap saudara2 Muslim tanpa membeza-bezakan antara yang kaya atau yang miskin.
Rasulullah saw. selalu berlindung kepada Allah dari kesombongan. Baginda bersabda,
"tidak akan masuk syurga seseorang yang dihatinya terdapat kesombongan seberat biji sawi" -HR. Muslim

1 lg hadis Qudsi
"bangga diri adalah sarungKu, kesombongan adalah selendangKu, Barangsiapa yang menyaingiKu dalam salah satu dari keduanya, Niscaya Aku akan Mengazabnya:- HR.Muslim

oklah, nnt insyaAllah ak kongsikan lagi :D

I'll miss U All UPM's member T__T
salam :D

P/s: semoga nazu cepat sembuh n surgery Kam berjaya...amiin..
kawan2 tolong doakan ye :)






Labels: edit post
sejujurnya... 
0 Responses

Post a Comment

  • About Me

    My photo
    I'm a student from Padjadjaran University, Indonesia. Interested in art, j-pop/j-rock, cooking~~ and of course, EAT :D. I'm a future Doctor, InsyaAllah.. Amiiiin...

    Feel Free 2 Add :)

    your Curiosity

    I'm a YUI Lover

    Health Tip of The Day

    next please