Way Too EMOTIONAL
Salam semua~
pernah x anda berjumpa dengan seseorang yang sgt emosional dalam semua keadaan, x kisahla marah ke, sedih ke...
pastu melebih-lebih
bila marah nak memaki hamun, mencarut-carut
bila sedih nak berkurung dalam bilik meraung-raung cam histeria
apakah pendapat anda? suka ke jumpa ngan orang camni?
atau adakah kita tergolong dalam golongan ini?
hope NOT

hmm...ni sume sebab terjumpa pula orang camtu
let's make the identity secret (ntah2 dia ni x pernah jumpa pun...<--bisik hati kecil korang)
hahaha...mungkin
ha...x de la...perluka kalo marah nak carut2 (sambung2)
kalo la dia lelaki pun memang ak da x ske kalo carut2 ni,
apetah lg permpuan...x manis langsung!!
oh, ok....jgn emo... :P

hmm...x dinafikan, perasaan tu mesti la semua orang ada..
kalo geram mesti rasa nak marah, kalo sedih mesti rasa nak nangis n sebagainya
manusia....besela tu..
tapi x yah la lebih2 sampai orang nyampah..lebih2 lg kalo marah2
seriously, especially when it is done in the public
x kisahla public phone, public toilet atau apa2 sahaja asalkan ianya di hadapan umum mahupun di laman sosial 
kalaulah kanak2 nampak dan mencontohinya...kan x elok..
simpan je la kat diri sendiri...x pon cter la kt sesiapa yang memahami...kalo x de kawan sgt, berbicaralah dengan objek..walaubagaimanapun, tidak disarankan melakukannya di hadapan orang ramai juga
lebih elok, amek wudhu' n solat
 mengadulah kepada Allah...Allah adalah sebaik-baik pendengar
n kalo boleh, setelkan masalah anda dengan orang yg terlibat secara aman
bukan bawak geng yakuza anda p blasah org yang anda x puas hati itu 



*or maybe u should try this

oklah...ni ada sumber2 bacaan yang boleh korang baca2 untuk mengatasi sifat marah, punca dll (they are in indonesian language though..tapi still leh paham kot...korang kn ske tgk sinetron :P)
nak lain google sendiri :D
ok tu je...esok pekse ni...study2
salam :)



p/s: maybe ak patut tukar tajuk kepada "KEMARAHAN" 
Labels: edit post
sejujurnya... 
2 Responses
  1. Nabilah Says:

    amal..amal..amal.......ala....ko nk kte aku indirect way ey...ala...sorryla...amal..nk bt cne..aku sedey..

    [Reply]

  2. AmalAdhwa Says:

    @Nabilah
    ni lagi sorang
    way too perasan...ak x ckp pasal ko pon...hahaha

    [Reply]

Post a Comment

  • About Me

    My photo
    I'm a student from Padjadjaran University, Indonesia. Interested in art, j-pop/j-rock, cooking~~ and of course, EAT :D. I'm a future Doctor, InsyaAllah.. Amiiiin...

    Feel Free 2 Add :)

    your Curiosity

    I'm a YUI Lover

    Health Tip of The Day

    next please